Lederskifte i Vestavind Offshore

Tore Engevik er ansatt som direktør for Aibels internasjonale vindkraftsatsing, og slutter i Vestavind Offshore til våren.

Tore Engevik og Anne-Grete EllingsenAnne-Grete Ellingsen (57) vil fungere som konstituert administrerende direktør i Vestavind Offshore når Engevik skifter jobb.
- Engevik har gjort en imponerende jobb og jeg kommer til å fortsette det løpet han har startet, sier Ellingsen.

Anne-Grete Ellingsen er utdannet sivilingeniør og bedriftsøkonom. Som 25-åring ble hun Norges første kvinnelige plattformsjef da hun jobbet i oljeselskapet Elf Aquitaine. Hun har også blant annet jobbet i Oljedirektoratet, i Statoil, som statssekretær i Olje- og energidepartementet og som vannkraft-direktør i Agder Energi. Hun kommer i dag fra rollen som daglig leder i Energy & Management.

- Stillingen som administrerende direktør i Vestavind Offshore ser jeg på som en av de mest spennende jobbene i Norge. Jeg ser frem til å fortsette det arbeidet Tore Engevik har startet og ta Norges første offshore vindpark mot realisering, sier Ellingsen.

Muligheter innen offshore vind
Engevik har vært administrerende direktør i Vestavind Offshore siden april 2010 og han har ført Havsul inn på et industrielt spor med fokus på å forenkle prosesser og kutte kostnader.  Han har vært en av de fremste talspersonene for norsk industris muligheter innen offshore vind.

- Vi er inne i en viktig fase. Vi har dokumentert at det er mulig å redusere kostnadene innen offshore vind. Nå skal vi få inn en industriell partner og jobbe videre med kostnadskutt og med å få på plass nødvendige rammevilkår slik at Havsul kan realiseres. Jeg og Anne-Grete Ellingsen kommer til å jobbe godt sammen frem til jeg overlater roret til henne til våren, sier Engevik.

I Aibel vil han få ansvar for å lede selskapets internasjonale vindkraftsatsing.

- Jeg gjorde mitt verdivalg for 2 år siden om å bruke resten av mitt yrkesliv på å jobbe med fornybar energi. Jeg har ikke vært på utkikk etter en ny jobb, og tilbudet kom overraskende og egentlig for tidlig. Men slike muligheter er det ikke mange av, og en må ta stilling når de kommer. Jeg skulle gjerne hatt en investeringsbeslutning for Havsul i havn først, men jeg er trygg på at Ellingsen kommer til å ta prosjektet videre på en god måte, sier Engevik.

Tror på Havsul-realisering
Energidirektør i BKK Wenche Teigland, som også er styreleder i Vestavind Offshore, er optimistisk i forhold til en realisering av Havsul. Hun er derfor glad for at Anne-Grete Ellingsen vil lede selskapet videre som konstituert administrerende direktør inntil stillingen er lyst ut og en permanent administrerende direktør er på plass.
                - Hun har den faglige tyngden, offshore erfaringen og de gode lederegenskaper som trengs for å ta Vestavind Offshore videre. Dermed sikrer vi at fremdriften ikke stopper opp, sier Teigland.

 

06.12.2011