PRESSEMELDING

Haugaland Kraft øker farten

1.august får Haugaland Kraft sine internettkunder minst 25 prosent høyere fart inn i husveggen til samme pris som før. Altibox-leverandøren er først i Norge med å tilby privatkunder 1000/1000 megabit/s.

- Vi ser at tiden er moden for å justere opp hastighetene til kundene. Det gjør vi uten å øke prisen, sier Jan Håland i Haugaland Kraft.
Utgangspunktet for fartsøkningen er at bruken av båndbredde øker for hver dag. Bare siden nyttår har Altibox registrert en trafikkøkning på 50 prosent i fibernettet.
- Som Norges ledende fiberleverandør er det naturlig for oss å ligge i front av utviklingen, derfor skrur vi nå opp farten hos alle våre kunder og introduserer flere nye muskelprodukter, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Først med gigabit
Haugaland Kraft har en teknisk fiberplattform med nær ubegrenset kapasitet, og med like høy fart på opplastning som på nedlastning. Per i dag er Altibox-partnerne de eneste internettleverandørene i landet som tilbyr hastigheter på 1000/1000 megabit per sekund til privatkunder.
- Vi ser at det er store individuelle variasjoner i kundenes bruksmønstre og behov, og derfor kan de velge blant flere nye bredbåndsabonnementer. Kundene skal være helt trygge på at Altibox alltid kan tilby dem farten de trenger, sier Lundbakk. 

Raskere grunnpakke
Økningen i antall enheter per hjem kombinert med nye nettvaner er blant de viktigste årsakene til trafikkøkningen de siste månedene. Strømmetjenester som Netflix og nye standarder som 4K er med på å øke båndbreddekonsumet.
- Skal man ha god nok kapasitet til å møte fremtidens høye krav til rask, stabil og symmetrisk overføring, er man avhengig av fibernett. Kundene til Haugaland Kraft har fiberen rett inn i husveggen, og kan glede seg til alt fremtiden har å by på av kapasitetskrevende tjenester, sier Håland.

Fra 1. august 2014 heves farten på grunnpakken til 35/35 megabit per sekund. Vi arbeider stadig med å oppgradere nettverket vårt og i løpet av de nærmeste åra vil kundene til Haugaland Kraft få tilbud om 1000/1000 megabit per sekund.

Kontaktpersoner for media
Jan Håland, Divisjonssjef Bredbånd, Haugaland Kraft Mobil: 982 37 181

 

14.05.2014