PRESSEMELDING

Haugaland Kraft har de mest tilfredse bredbånds- og TV-kundene

For femte år på rad har Haugaland Kraft de mest tilfredse bredbånds- og digital-TV-kundene. Over 6000 nordmenn har svart på spørsmål i EPSI Norges kundeundersøkelse.

Haugaland Kraft er en av partnerne i Norge som leverer fibertjenester fra Altibox. Altibox fikk en score på 69,3 poeng, av 100 mulige, på TV-tjenesten og 71,4 poeng på bredbånd. Det var konklusjonen da analysebyrået EPSI onsdag 29. oktober la fram resultatene fra sin kundetilfredshetsstudie av telekombransjen.
- Dette betyr naturligvis mye for oss i Haugaland Kraft.  EPSI-undersøkelsen antyder at vi gjør mye riktig, og resultatene gir oss økt motivasjon til å stå på videre for kundene våre, sier divisjonssjef i Bredbånd Jan Håland.
- Telekom har som bransje et noe lavt gjennomsnitt. Det er imidlertid en kjerring som går mot strømmen. Altibox-partnerskapet ligger på et nivå over de andre, og det er femte året på rad at selskapet skiller seg ut i telebransjen. Tallene tyder på at Altibox gjør noe riktig for kundene som de andre ikke har klart å kopiere, sier daglig leder i EPSI Norge, Fredrik Høst.

Fornøyde TV-kunder
Blant TV-leverandørene har gruppen «andre leverandører» de nest mest tilfredse kundene etter Altibox. Get kommer på tredjeplass. Gjennomsnittlig poengscore på kundetilfredshet for TV-leverandørene er 65,1, mens Altibox har 69,3. Altibox lanserer nå produkter som kan øke tilfredsheten ytterligere.
– Denne uka kunne kundene våre ta i bruk en ny TV-portal. I oktober begynner vi med å leie ut filmer via strømme-tjenesten Altibox TV Overalt, og lar kundene se filmer på den enheten de ønsker der de ønsker. Dette er bare en forsmak av neste generasjons TV fra Altibox, sier Håland.
Flere nyheter kommer i løpet av 2015. Da begynner vi utrullingen av en ny generasjon dekodere med en rekke nye funksjoner.

Fiber er nøkkelen
Altibox har også best skåre innen kundetilfredshet for bredbånd. Telenor og gruppen «andre leverandører» kommer på plassene etter. Gjennomsnittlig poengscore på kundetilfredshet for bredbåndsaktørene er 63,7. Altibox får 71,4.
- Fibernettet er naturligvis nøkkelen i vår bredbåndsleveranse. Nordmenn flest har fått øynene opp for betydningen av stabile linjer med høye hastigheter. Konsumet av båndbreddekrevende tjenester øker, slik som videostrømming med høyeste kvalitet. Fremover tror vi internetthverdagen vil handle om to ting: Kapasitet og hastighet nok til at alle kan se og gjøre det de vil, sier Jan Håland.
 

EPSI, kundetilfredshet bredbånd privatmarkedet 2014:
1. Altibox – 71,4
2. Telenor – 63,7
3. Andre leverandører – 63,3
4. Canal Digital – 62,0
5. HomeNet – 61,8
6. Get – 60,3
 

EPSI, kundetilfredshet digital-TV privatmarkedet 2014:
1. Altibox – 69,3
2. Andre leverandører – 66,1
3. Get – 65,9
4. Canal Digital Parabol – 65,8
5. Viasat – 65,3
6. RiksTV – 63,6

 

Kontaktperson for media:
Divisjonssjef Bredbånd Jan Håland, mobil: 982 37 181
 

29.10.2014