Startenergi

HDK Haugaland Danseklubb, v/ Kine Marie Mardal og Petter Andreas Engan fikk tildelt kr.10.000,- i Startenergi for juni 2009.

Vinnere av startenergiHDK Haugaland Danseklubb ble stiftet august 1983 og har i dag ca. 300 medlemmer.
HDK har vært en stabil klubb, som takket være fantastiske danseforeldre som har stilt opp i styret og jobbet iherdig, nå har fått opp å gå en stor, flott klubb med egen danseskole.

Klubben har i dag ca. 19 aktive par som danser i klassene rekruttering, konkurranse, junior elite og ungdom elite. Klubben har egen danseskole med kurs for barn fra 3 - 8 år.

Paret som fikk tildelt Startenergi, danser sportsdans i klassen ungdom elite i både standard og latin.

Mardal og  Engan som begge er 16 år,  har hatt en framgangsrik utvikling fra de startet å danse sammen i oktober - 2008. Begge har lang erfaring innen denne idretten.

I februar i år deltok de i sin føste internasjonale konkurranse i Copenhagen Open hvor de gjorde en glimrende innsats og kom til kvartfinalen i ungdom under 19 år. De ble nummer 2 av de norske parene som deltok.

I mai i år ble de norgesmestre i latinamerikanske danser i NM i Kristiansand og kom til finalen i standard hvor de fikk en flott 4.plass. De kan også vise til mange gode resultater i Vestlandsserien dette året med to 1.plasser i latin og to 2.plasser i standard.

Dette førte til at de ble tatt ut av Norges Danseforbund til å representere Norge i EM i Tyskland, 20 juni-09. Her forsvarte de NM tittelen sin med bla. å slå ut det andre norske paret som var representert. Paret vil også vurdere om de skal delta i VM i Kina i september 2009.De neste internasjonale konkurransene paret skal delta i, er London Imperial der  finalene vil gå i Royal Albert Hall.

De trener med anerkjente trenere og tidligere VM mestre bla. Erling og Anita Langset og Geir Bakke. De trener også fast med Rachid Malki og Anna Suprun som ligger i verdenseliten i dag + en rekke andre anerkjente trenere når de deltar på treningsleirer, ca. 2 ganger i mnd. enten i Haugesund, Bergen, Oslo og i England.

Paret setter veldig stor pris støtten de har fått fra Haugaland Kraft på kr.10.00,- som kan bidra til at de fortsatt kan drive idrett på toppnivå.