Påmelding til pilotprosjektet er avsluttet

Det er ikke lenger mulig å søke som pilotkunde for solcelleprosjektet

Det er fremdeles mulig å sende spørsmål omkring Solkraft til solkraft@hkraft.no

Solkraft - Pilotprosjekt

Vil du produsere din egen strøm, direkte fra solen? Haugaland Kraft starter nå et spennende og fremtidsrettet pilotprosjekt og ønsker samarbeid med utvalgte kunder. Prosjektet går ut på at vi installerer solcellepaneler på taket ditt, og overskuddsstrømmen du produserer kan du selge tilbake til oss. Det kaller vi "Din egen solkraft"

 

Energibransjen er i stor endring og solceller begynner for alvor å gjøre sitt inntog i Norge.

Haugaland Kraft ønsker å være en proaktiv aktør ved å tilby våre kunder fremtidsrettet solenergi og bidra til at solenergi blir et trygt og lønnsom valg også i vår region. Utviklingen innen solenergi er i rask vekst, og i Norge ble det installert nærmere 9 MW i fjor, opp fra 2,5 MW året før. Dette er lave størrelser i forhold til vannkraft, men bransjen er i kraftig vekst.

Solcelleanleggene som Haugaland Kraft tilbyr er av topp kvalitet og tilpasses din bolig slik at anlegget utnytter solstrålene maksimalt. Anleggene er også fleksible og er tilrettelagt for tilkobling til komponenter som vil hjelpe deg som kunde å spare energi og styre energiforbruket i fremtiden. Dette kan for eksempel være batteripakker, smarte målere, varmtvannstank og elbil.

Et eget solcelleanlegg vil ikke nødvendigvis være lønnsomt med en gang. Det må ses på som en langsiktig investering. Vanligvis vil du kunne dekke 10-20% av strømforbruket i en vanlig husholdning med et slikt anlegg. Lønnsomheten avhenger naturlig nok av strømprisene fremover. Et solcelleanlegg produserer strøm i rundt 30 år. Hvis strømprisene øker de neste tiårene, vil det allerede i dag lønne seg å investere i et slikt anlegg.

Vi gjennomfører dette pilotprosjektet nå for å høste erfaringer og kunnskap før vi eventuelt kan tilby alle våre kunder lignende avtaler. Ytterligere informasjon med tanke på pris og tekniske spesifikasjoner vil komme til den enkelte husholdning som velges ut i prosjektet.

Har du tenkt på å investere i solceller til ditt hustak, eller synes du bare at dette virker spennende? Da kan du melde din interesse i skjemaet under. Vi velger ut deltakere basert på noen faktorer som størrelse på tak, geografisk plassering, hvordan huset er plasser og lignende ting.

Frist for påmelding er 7. november 2017. Påmelding er nå fulltegnet. Resultat av vår utvelgelse vil komme i løpet av november. Spørsmål angående pilotprosjektet kan rettes til vårt kundesenter, telefon: 987 05270 eller ved å sende en epost til: solkraft@hkraft.no

Viktige punkter for deg som ønsker å produsere egen energi 

  • Avtale med nettselskapet for "Plusskunder". Les mer om tilknytningsavtale her
  • Beregn støtten du kan få fra Enova
  • Byggesøknad til de kommuner som krever det 

Påmelding til pilotprosjektet er avsluttet

Det er ikke lenger mulig å søke som pilotkunde for solcelleprosjektet

Det er fremdeles mulig å sende spørsmål omkring Solkraft til solkraft@hkraft.no